Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co myślicie o takim typie serwera?

umotex12

Serwer na pewno się podoba wielu osobom, ale...  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. ... czy Tobie si? podoba....

• Zajebioza, czy?ciutka zajebioza
    • Niez?e!
    • Ok
    • Zwyk?y
    • Eeee... oryginalny ale s?aby
      0
    • Nienawidz? takich! Nie chc?!
  2. 2. ... i czy na nim zagrasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jebcie sie RPGieki, Survivale, FB i roleplaye!! Nadjezdza serwer SPACEE! :D

Niedawno naszedl mnie kolejny pomysl na serwa, o wiele bardziej realnego niz metropolie ;) mianowicie SERWER SPACE! Czyli kosmiczny. Beda 4 swiaty:

>Baza kosmiczna, a dokladniej zbudowana 100 klocow nad ziemia, na swiecie zablokowanym na nocy, tak wiec przez okna bedzie widac gwiazdy (SPACEE!), a zeby podkrecic realizm bedzie na nim rekomendowany textur usuwajacy ksiezyc (albo podmieniajacy go na jakas planetke) oraz usuwajacy chumry (wlasciwie to w opcjach jest opcja clouds na off, ale lepszy bedzie bajer ze sie samo usuwa). Beda tam sklepy, klub, mostek pokladowy dla graczy z Vipami, a takze kapsuly sypialne 9x6x4 (dlug x szer x wysokosc) dorabiane jak tylko zabraknie :)

>Zasroolin, komunistyczny swiat osadzony w Endzie (ale to nie bedzie wyspa, mi chodzi o niebo i ciemnosc). Ponura metropolia pełna molochow z obsydianu. Tam to zaraz po wejsciu jedyne co mozesz zrobic to kupic za darmo minecarta i pojechac w szklanym tunelu pod ziemie- do kopalni publicznych, gdzie tyrasz wydobywajac radioaktywne emeraldy, parzący redstone i suchy piach dla dyktatora. Robisz to za darmo, "ku chwale", ale jak uciekniesz z kopalni (latwa sprawa, wlazisz do kanalow i wychodzisz bezkarnie przy spawnie), mozesz to opychac w sklepie na stacji.

>Czernobyl- radioaktywna, ale bezpieczna planetka osadzona w Netherze przerobionym na swiat bez "sufitu". Pod czerwonym niebem, wsrod emeraldowych drzewek mozesz sobie zalozyc domek :3

>Turboland- witaj przybyszu!!! Ziemia to to nie jest, ale na pewno ukoi cie blado niebieskie niebo z pomaranczowym (nie zoltym) sloncem! To raj na ziemi.. i nie wiem co w nim bedzie bo wiecej mam pomyslow na ponure swiaty niz na wesole :)

wbrem pozorom pluginow nie bedzie duzo, starczy iconomy, pare podstawowych, oraz takie cos do autoprzydzielania dzialek :)

Co byscie sadili o czyms takim? Slotow bedzie na start 20, a mapka idzie w produkcji :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę, że to jest godny uwagi pomysł na serwer. Coś czego nie wymyślił nikt przed Tobą (a przynajmniej ja się z tym nie spotkałam). Pomysł jest najważniejszy przy tworzeniu serwera. Nie jest to kolejny RP, który nawet koło RP nie stał tylko tak się nazywa. Jeśli otworzysz serwer to z chęcią zagram. Pamiętaj jeszcze, żeby zrobić mu dobrą prezentację. ;)

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

na modach czy pluginach ? :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Czlowieku! To wydaje sie trudne, ale starcza pluginy dla zwyklego roleplaya, uzyje tez command blocka- po co sie paparac z pluginami np. do wypluwania tekestu na chat, skoro jak np w sklepe bedzie villager, to przed nim postawie plyte naciskowa, pod nia command blockz komenda /say i separatoem dla najblizszego gracza, i jak gosc podejdzie do villagera, to ten mu powie "witamy w sklepie, wal w tabliczki aby...". Latwiejsze niz plugin na taki tekst i konfiguracja go, czyz nie?- a do pluginow dorzuce "elevators".

Oczywiscie info teksty na czacie nie beda z blocka :) spokojnie

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To moj pomysł :> daj mi plusik to mogę się mylić :>. (najdokładniej 1-2 dni temu odpowiadałem na pytanie użytkownika. Ale mój pomysł polegał na tym że generuje kładki podesty platwormy i tam jest plugin na frakcje :>) odpowiadałeś w tym temacie :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Realizacja= Możliwa (10/10)

Czas= Parenaście godzin (5/10)

Opinia= OMG EPIC! (9/10)

Pomysł= Wspaniały(10/10)

Opublikowano

To moj pomysł :> daj mi plusik to mogę się mylić :>. (najdokładniej 1-2 dni temu odpowiadałem na pytanie użytkownika. Ale mój pomysł polegał na tym że generuje kładki podesty platwormy i tam jest plugin na frakcje :>) odpowiadałeś w tym temacie :D

Tak, czytałem to. Ale mój pomysł jest niezależny, wpadłem na niego sam, tak przeglądam forumową listę serwerów pełną dziesiątek "kwadratowych masakr 24/7" i "survival RPG WBIJACCCC!!!!!"

i mnie oświeca- A MOŻE ZROBIĆ COŚ TAKIEGO ODJECHANEGO OD RESZTY- i dalej już kiełkowało...

A poza tym zauważ, że mój działa na zupełnie innej zasadzie niż twój, to nie survival, tylko rozbudowany RolePlej połączony z leciutkim RPG (ale malutko, żadnych kłestów czy zadań nie będzie, nie moje klimaty) osadzony w kosmosie :) I ja się nie wkurzam na ciebie że ściągnąłeś, i ty na mnie, ok? Bo mieliśmy niezależne pomysły. No chyba że ty zgapiłeś.... :D

@mycha0

Dzięki! ;)

Opublikowano

Tak, czytałem to. Ale mój pomysł jest niezależny, wpadłem na niego sam, tak przeglądam forumową listę serwerów pełną dziesiątek "kwadratowych masakr 24/7" i "survival RPG WBIJACCCC!!!!!"

i mnie oświeca- A MOŻE ZROBIĆ COŚ TAKIEGO ODJECHANEGO OD RESZTY- i dalej już kiełkowało...

A poza tym zauważ, że mój działa na zupełnie innej zasadzie niż twój, to nie survival, tylko rozbudowany RolePlej połączony z leciutkim RPG (ale malutko, żadnych kłestów czy zadań nie będzie, nie moje klimaty) osadzony w kosmosie :) I ja się nie wkurzam na ciebie że ściągnąłeś, i ty na mnie, ok? Bo mieliśmy niezależne pomysły. No chyba że ty zgapiłeś.... :D

@mycha0

Dzięki! ;)

Nie ma za co :D

A, masz 2 like bo lubie Cytat w sygnaturce :D

@EDIT:

http://www.mpcforum.pl/topic/754005-q-zalozyc-taki-serwer-fajny-pomysl-wgl/

-Użyłem tam linku do twojego pomysłu ponieważ pomysł wydaje mi się zaje*****.

Dam go do sygnatury żeby wszyscy mogli na niego wejść.

Opublikowano

This is a great idea! Praise the lord!

A teraz na poważnie.

Bardzo świetny pomysł, aczkolwiek trzeba będzie "troszeczkę" się wysilić. Wziąć i ruszyć swój kuperek.

Jeżeli masz wolny czas nie zastanawiaj się tylko możesz już zacząć to wszystko robić!

Miło jest spotkać coś świeżutkiego, a nie jakieś "KM", sky-block's etc.

Ale wiesz że raczej w tym pomyśle jest trochę fb?

>Czernobyl - radioaktywna, ale bezpieczna planetka osadzona w Netherze przerobionym na świat bez "sufitu". Pod czerwonym niebem, wśród emeraldowych drzewek możesz sobie założyć domek. :3

Więc tak jak tu piszę:

Jestem na tak. Pomysł jest bardzo, ale to bardzo dobry...

67qtMtN.png

Opublikowano

@up Czernobyl będzie czymś na kształt planety z działkami :) odpowiednik działek i osiedli na roleplayu

@mycha A cytat podoba mi się tak samo jak tobie, usłyszałem w radiu i teraz jest moim ulubionym

@dałn Nie! Nie lubię łączenia sił :< lubię wszystko robić sam albo z zaufanym kumplem z realu, a nie łączyć siły, miksować pomysły... :)

Ja nie chcę robić tego co ty chcesz, taki mam charakter. Mam swoją koncepcję i buduję na singlu bazę kosmiczną :) Kiedyśtam ruszą beta testy z jednym światem- bazą, jej celem będzie skontrolowanie lagów i innych :)

Opublikowano

A teraz z innej beczki. Oboje wpadliśmy na to samo. Każdy ma trochę inną wizję, ale nie lepiej połączyć siły?

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

@UP 3

The post maker is the Lord that is one of the most obvious things ever.

A tak na poważnie:

Takiego zajefajnego pomysłu jeszcze nie było na MPCForum od 2011 gdy wymyślili quarry.pl ale to przeszłość.

Musimy zrobić ten topic HOT żeby więcej osób oglądało, ja już linki powysyłałem i dałem se na sygne.

Za około miesiąc prawdopodobnie mógłbym przekazać 100 złotych na rozbudowe, ale pożyjemy zobaczymy.

Opublikowano

@up Ejejejejejejeeee! 100 zł! Spokojnieeeeee...........

Hosting będzie na własnej maszynce, zacznijmy od tego :) zaprzęgne do sieci 2gb ramowego XPeka, który kiedyś był moim kompem centralnym w chacie. Uciągnie 40 slotów, postawię w piwnicy i będzie szumiał 24/h.... tylko zasilacz jakiś mocny kupić i żeby starzy nie krytykowali..

I nie pal się tak- ja zrobię, a ty tylko będziesz się cieszył :)

Poza tym jego WCALE MOŻE NIE BYĆ, więc się tak nie zapalaj! Błagam.. xP

Opublikowano

@up Ejejejejejejeeee! 100 zł! Spokojnieeeeee...........

Hosting będzie na własnej maszynce, zacznijmy od tego :) zaprzęgne do sieci 2gb ramowego XPeka, który kiedyś był moim kompem centralnym w chacie. Uciągnie 40 slotów, postawię w piwnicy i będzie szumiał 24/h.... tylko zasilacz jakiś mocny kupić i żeby starzy nie krytykowali..

I nie pal się tak- ja zrobię, a ty tylko będziesz się cieszył :)

Poza tym jego WCALE MOŻE NIE BYĆ, więc się tak nie zapalaj! Błagam.. xP

Jak ty go nie zrobisz to ten drugi go zrobi :P

A jeżeli nic z tego nie wypali to sam to spróbuję zrobić, dam ci OP'a , Napisze że to TYLKO I IWYŁĄCZNIE TWÓJ POMYSŁ i będzie git ;)

Opublikowano

@up Full spam człowieku. Trochę mnie przerosło twoje podjaranie. Jak jeszcze jeden się taki zapaleniec znajdę, to chyba zmieniam IP :)

I na razie nie chcę aby ktokolwiek się wtrącał. Robię sam

Opublikowano

1. Na 2gb nie postawisz serwera 40 slotowego :/

2. Napisz do mnie na GG to załatwię jakiegoś skryptera i za 50zły zrobi wszystko cacy(24702092)

3. Aby potem nie było nieporozumień napisz, w giównym poście, że wpadliśmy na ten pomysł nie zależnie.

Opublikowano

@up Full spam człowieku. Trochę mnie przerosło twoje podjaranie. Jak jeszcze jeden się taki zapaleniec znajdę, to chyba zmieniam IP :)

I na razie nie chcę aby ktokolwiek się wtrącał. Robię sam

Bez problemu.

A spam i Nadmierna ekscytacja to coś innego :D

Opublikowano

Ja się offam i logoucik. Jutro wymiana zasilacza w kompie i zaczynam budować świat.

Opublikowano

Bardzo fajny pomysł , na pewno bym zagrał na takim serwerze ;) Powodzonka w budowaniu!

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Czas otworzyc okno i odswiezyc topik :)

RE

FRE

SHÓWA!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...